Иван Йорданов

Иван Йорданов

стилист-майстор/ арт директор/ мениджър/ тийм лидер

1993-1997г. първи работен пост на бъдещия майстор в бръснарски салон „ТПК Хигиена” на ул. Васил Левски гр. В. Търново.

1995г. Иван е избран за управител на бръснарския салон.

1997г. отваря своя собствен салон в старопрестолната столица под марката „Ирен”, където стилист-майсторът се впуска и в дамското фризьорство.

1999-2003г. участва в конкурси в България и други европейски държави.

2002г. – обучава се във френската школа на Южени Перма.

2003г. - със съдействието на стилист Капанов, Иван заминава на едномесечно обучение в гр. Тулуза, Франция във френската школа на Жан Клод Обри.

2003-2008г. – стилист-майсторът продължава ежегодно да посещава френската школа на Обри, като усвоява знания и нови умения в подстригването, боядисването и кичурите.

2008г. - коафьорът заминава този път за Париж, където в продължение на месец се обучава в елитната школа на Жан Луи Дефорж, един от знатните парижки фризьори които вкарват англо-саксонските методи във Франция, а именно методът на дамско подстригване при който четката и сешоара не са нужни за стилизиране на косата.

2008-2012г. Иван не спира да поддържа контакт със школата в гр. Тулуза

2009г. – награден с диплом за отличие от френския стилист Жан Клод Обри за успешно разпространение на методите и принципите на работа и обучение на френската марка в България.

2012г. – след дългогодишния обмен в работата, г-н Обри глаусва пълно доверие на доказалия се майстор Иван, давайки му правото да закупи и отвори свой собствен салон франчайз под една от марките на френския магнат.

2012-2018г. - Иван ръководи екип от четири фризьорки и две ученички в салон франчайз в гр. Тулуза. През този период стилист Йорданов успява да натрупа нови знания в занаята като трайно изправяне, подстригване и боядисване на африканска коса така и къдрене на азиатска коса. Майсторът се обучава от своя франчизьор на мениджмънт и маркетинг във фризьорството.

ПРОМО
BulgarianEnglishFrench