5 идеи за ослепителни визии на косата с които да блеснете през Новогодишната нощ <3

Дневен грим – 8 съвета за красиво лице всеки ден
19.08.2018
ТОП 5 МОДНИ подстригвания за 2020-та
20.04.2020
Покажи всички

5 идеи за ослепителни визии на косата с които да блеснете през Новогодишната нощ <3

Новогодишната вечер – последната парти вечер за старата година и първата за новата 2019-та. След като сме органзирали приятелите с които ще празнуваме и мястото на купона – вила, ресторант, на домашно или пък на открито въпросът, който следва и започваме да си задаваме, ние дамите, е с какво да сме облечени, ами косата, а и гримът, какви да са?!

За тези, които са запазили своя час при фризьор на 31-ви  и все още нямат идея каква прическа искат,  и за другите, които ще разчитат изцяло на своите умения и ще се разкрасяват сами в домашни условия ви представяме 5 стилни, лесни и оригинални визии на косата с които ще бъдете красива гледка за останалите:)

  1. Спусната и загладена назад коса

Ако искате лицето ви да е напълно открито  и освободено от косата и имате невероятни бижута, които искате да покажете, това е вашата прическа. При нея акцентът пада върху бижутата, които трябва да са или силно масивни, или по-нежни, но блестящи, привличащи погледа на отсрешната страна. Стилна, чиста и ненатоварена визия на косата подходяша както за официална рокля така и за костюм.

Съвет за постигане на тази прическа:

1. Измийте косата със шампоан; нанесете маска, която оставяте да подейства от 2 до 5 минути; изплакнете със хладка вода за блясък;

2. Подсушете небрежно с ръце; заглаждате предната част на косата с четка започвайки от челото към тила;

3. Нанесете обилно количество гел с мокър ефект като разресвате енергично назад към тила с широк гребен;

4. Напръскайте косата с лак с мокър ефект без газ;

5. Оставяте косата да доизсъхне.

 

2. Букли GLAMOUR

Къдриците са универсални, подходящи са за почти всеки вид лице и подчертват женствеността му. Те омекотяват и отличават чертите, и разбира се, са много секси. Те са възможни както при дълги гриви така и при къси карета. За по-официална и специална визия, приберете косата си от едната страна и оставете я да пада като водопад от другата.

За осъществяване на визията са ви необходими маша, преса или ролки.

Съвети за постигане на едри небрежни къдрици:

1. Измийте косата със шампоан и маска;

2. Нанасете мус за къдрици и термозащитен спрей;

3. Изсушете със сешоар;

4. После сложете големи ролки върху по-големи кичури, а след около 2 часа доизсушете косата и я пуснете;

5.  Лекото разресване с пръсти ще придаде необходимата небрежна визия. Задължително фиксирайте прическата за по-дълготраен ефект.

 

3. Блестящи аксесоари

Бижу, което може да се слага както върху вдигната така и върху спусната коса.

За по-стилна визия ви препоръчвам да ги носите с изсчитени рокли и малки нежни обеци. По този начин ще избегнете кича. Акцентът пада изцяло върху блестящите камъчета в косите ви.

Съвети за постигане на стайлинга от дясната снимка, а именно постигане на плоски или плажни къдрици:

Един от начините да си направите прическа тип плажни вълни е да сплетете косата си и да минете с преса няколко пъти през плитката. Разбира се, напомням ви, че преди всяка процедура. трябва да използвате защитни спрейове.

 

 

4. Гетсби стайл

Стил Великият Гетсби – ретро стил, който напомня на модните 20-те години на 20-ти век. Феминизмът – това е една от основните характеристики на началото на миналия век. Жените искат да бъдат силни и независими. Те започват да се борят активно за правата си, да учсатват в обществения живот и да работят. Това го изразяват и чрез косите си – къси или дълги.

За да блестите в новогодишната нощ в стил 20-те години, не пропускайте да приберете косата си изцяло като добавите в косите един от следните аксесоари: шапка, лента, пера, перли, панделки, мъниста, малки шапка или воал.

 

5.  Високо или ниско вдигната коса с брокати

 

 

Лъщящи и блестящи акценти в косата са друга идея и възможност да сияете в празничната вечер. Вдигната и прибрана коса  с плитка или просто на ниска засукана опашка украсена с брокат са лесно и оригинално решение за вашата прическа.

Съвети за постигане на причексата отдясно:

1. Придайте обем на косата в корена с помощта на лак и гребен за топиране;

2. След това съберете косата с помощта на четка като я приглаждате назад. След като сте вързали опашката, вземете кичур от долната част на опашката като го увивате около нея; забождате края на увития кичур със фиба;

3. След това нанесете броката;

4. Загладете малките бебешки косички и запечатайте с лак.

 

Вие решавате как да изглеждате.. Важното е да се чуствате възможно по-добре и комфортно в кожата си, в отлично настроение и положителна нагласа за новата 2019-та <3

И. Йорданова

ПРОМО