5 хитрини за красива коса през лятото

Прическа за парти и грим на половин цена2
31.05.2018
Как да носим косата си в летните горещи дни?! 5 бързи и лесни визии
17.06.2018
Покажи всички

5 хитрини за красива коса през лятото

Лятната среща с любимото море, със бушуващите солени вълни, със горещите пясъчни плажове, с неуморимите слънчеви лъчи наближава. Въпреки вълнението и радостта от предстоящите летни ваканции, осъзнаваме че подобно на кожата ни, косата също е изложена на фактори като UV лъчите, високата влажност на въздуха, морската вода, които могат да превърнат почивката ни в ад за нашата коса. При липса на достатъчно грижи, тя става вяла, суха, накъсана, краищата се заплитат и изглежда изтощена. Как да запазите косата си здрава и мека като коприна – вижте нашите съвети за грижа за косата през лятото.

1. Навлажнете косата преди плуване

 

 

Вярвате или не, пазейки косата ви суха докато плувате няма да я предпази. Преди да влезете във водата, напръскайте косата със спрей приготвен от обикновена вода и няколко капки балсам за коса – по този начин запазвате защитния слой на косъма. Представете си гъба, ако е навлажнена, ще попие доста по-малко вода отколкото когато е суха. Същото е и с косата – когато е влажна ще намали поглъщането на хлор или сол като по този начин намалява вредата върху нея.

След като излезете от морето или басейна, важно е да изплакнете химикалите за да избегнете допълнително увреждане. Накрая, в банята в хотела, след като сте измили косата със шампоан и балсам, изплакнете добре със студена вода – по този начин съхранявате блясъка на косата.

2. Използвайте подходящи продукти

 

 

Както кожата се нуждае от специална козметика, за да бъде предпазена от UV лъчите, така е и при косата. Използвайте маски, спрейове, които заздравяват косъма и му осигуряват защита от слънце.

През лятото повече от всякога трябва да използвате маска и кристали за коса, за да предотвратите изсушаване и накъсване на косъма. Предлагаме Ви два продукта, които можете да намерите и закупите в нашия салон. Вляво е спрей маска без изплакване. Нанася се върху влажна коса от средата на косата към върховете, като пазите корените. Хидратира в дълбочина, предпазва косата от UV лъчите, като действа върху косата Ви до следващото измиване. Вдясно са кристали, които подхранват, придават блясък и жизненост на косата. Нанасят се както върху влажна така и върху суха коса.

3. Диета за косата през лятото

 

За да се радвате на красива и здрава коса през лятото, трябва да включите някои определни продукти, за които е известно, че подсилват косъма. За основно избирайте съставки, богати на омега-3 мастни киселини – такива са авокадото, сьомгата и спанака.

Между храненията е добре да хапвате повече ядки, като бадемите се ползват с приоритет. Пийте много вода, за да хидратирате организма – така предпазвате косата от изсушаване.

4. Забранено за косата през лятото

 

Има някои разкрасителни процедури, свързани с косата, които трябва да ограничите през лятото. Една от тях е изсушаването на вашата грива със сешоар. Нагряването на мократа и вече изтощена от слънцето коса е причина за накъсване на косъма.

Заменете машата с ролки или други популярни методи за оформяне на къдрици без нагряване. освен това временно ограничете количеството лак или пяна за коса – стилизирайте с подходящ спрей и не збравяйте, че небрежната прическа е по-секси.

5. Покрийте косата с ефектен аксесоар

 

Не на последно място, за да предпазите косата от слънцето, заложете на ефектен аксесоар – шал за главата или шапка по ваш вкус не само защото защитават косъма, но и са отлично допълнение към лятната Ви визия.

Ирена Йорданова

ПРОМО