ТОП 5 МОДНИ подстригвания за 2020-та

5 идеи за ослепителни визии на косата с които да блеснете през Новогодишната нощ <3
23.12.2018
Салон Ирен 2 на 5 години
08.09.2023
Покажи всички

ТОП 5 МОДНИ подстригвания за 2020-та

НОВ СЕЗОН, НОВА ПРИЧЕСКА!  С настъпването на пролетта и очаквания приблажаващ край на въведната ни карантина, идва ред да помислим как да придадем свежест, закачливост и промяна във визията НИ 🙂  След сблъсъка ни с неочкваните препятствия, които поднесе началото на годината и разбира се тяхното им преодоляване, е време да се възнаградим със стилна, удобна и подходяща за лицето ни ПОДСТРИЖКА <3 От модерния “шаг” до т.нар. “блънт” подстригване , което е изключително лесно за поддръжка, следните НИ предложения ще ви дадат вдъхновение за промяна и във вашата визия 😉

1. Шаг

Прическа създадена от бръснаря Пол Макгрегър в началото на 70-те годинии, популяризирана от различни знаменитости като Дейвид Боуи, Мик Джагър и Флорънс Хендерсън.

Характеризира се:  с много пластове, естествен безпорядък, лежерност и в повечето случаи асиметрично подстриган бретон. Изразява се в силно изтънени или леко изтънени в горните части коси, или изтънени по-ниско долу към краищата.

 

Подходящ  за: всякакъв тип коса; особено подходящ за тънка и къса коса, тъй като ще придаде допълнителен обем.

 

 

 

Дължина на подстригването: предимно между брадичката и рамото.

 

 

 

Подходящ цвят за подстрижката: Кичури и изсветлената коса придават допълнителна завършеност на изтънената коса.

 

 

 

 

 

 

2. Пикси 

Определяна като “прическата за жените без възраст”. Представлява смесица между боб каре и късо дамско подстригване като предните кичури могат да бъдат леко издължени. Големи почитатели са и Чарлийз Терон, както и Кейти Пери.

 

Характеризира се като: небрежна, леко рошава, често включва и бретон, отменат на една страна. Лесно и бързо се стилизира. Може да се разнообразява с къдрици, мокър ефект, гребен или като добавим аксесоари.

 

 

 

 

Подходяща за : както права така и къдрава коса. Изключително подходяща за освежаване на изтощена, дълга и неподдържана коса. Това подстригване е предназначено за смелите дами, решени да експериментират с косата си.

 

 

 

 

 

Подходящ цвят за подстрижката: За да бъдете още по-актуални, пикси прическата носи да бъде в платинено русо или да бъдат добавени кичури към основиния Ви цвят.

 

 

 

 

3. Блънт

Създадена от един от бащите на фризьорството, а именно Видал Сасон. Косата е в една дължина без пластове. Предимството е че този вид подстригване създава илюзията за по-плътна и гъста коса.

Характеризирира се: пригладена и изчистена визия, с лесна и неангажираща поддръжка.

Подходяща за: по-тънки коси. Самото подстригване прави косата да изглежда по-тежка и дебела.

Предимство на прическата: Поддържането и не изисква посещение при фризьора на всеки 6 седмици, за разлика от горепосочената. Блънт подстригването е подходящо за всякаква дължина на косата от черта до дължина до рамо и стигащи до кръста коси.

Подходящи цветове: Поради липса на пластове в тоя вид подстригване, силно Ви препоръчваме балеажи в слабо или по-силно контрастиращи нюанси от основния ви цвят, които ще подчертаят чертите на лицето ви и ще освежат излъчването.

 

4. Афро къдрици на къре 

Прическа поплуряна от 80-те години на XX век, не все така актуална и днес. От изключителзно значение е да се съобрази формата на лицето, както и типа и вида на естествените ви къдрици. Важно е да попаднете в добрите ръце на истински професионалист, който ще изпълни с отдаденост и професионализъм подстригването, и който ще ви накра да се почувствате специални и прекрасни 🙂

Характеризира се: допълнителният обем на боб карето прави буклите на косата подвижни, еластични и гъвкави.

Подходяща за: правоъгълни и диаментени лица, по-малко подходящ за тези с кръгли лица                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

5. Бретонът

Дълъг и гъст, къс и филиран, разделящ се по средата, заставайки като рамка около лицето – вариантите са няколко. За тези с издължено лице, по-плътния бретон ще изгежда чудесно. Ако обаче имате сърцевидна форма на лицето, разделящия се бретон ще акцентира върху скулите Ви. На дамите с кръгло лице ще им подхождат всеки един от гореизброените видове бретони 🙂 За всички, които имат съмнения как биха изглеждали и кой вид би бил най-подходящ за лицето им, винаги може да изпробвате като си сложите изкуствен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И.Й.

 

 

ПРАВЕНО ВЪВ НАШИТЕ САЛОНИ <3

 

ПРОМО