Дневен грим – 8 съвета за красиво лице всеки ден

6 неща, които трябва да знаеш преди да си сложиш екстеншъни
05.08.2018
5 идеи за ослепителни визии на косата с които да блеснете през Новогодишната нощ <3
23.12.2018
Покажи всички

Дневен грим – 8 съвета за красиво лице всеки ден

Дневният грим е този, който използваме в ежедневието си. Целта на този грим е да прикрива несъвершенствата по лицето, за да се създаде едно естествено и свежо лице. Правилата за дневен грим са прости и разбираеми. Той трябва да бъде максимално естествен.

За разлика от вечерния грим, в него преобладават светлите пастелни тонове и нюанси. През деня тъмните и ярките наситени цветове ще изглеждат твърде провокативно и екстравагантно.

Ако харесвате естевения вид и искате да изглеждате сияйна и да се чувствате добре в кожата си през целия ден, правете този ежденевен ритуал, който продължава не повече от 20 минути.

Как да се гримирате, без да си личи, че го правите?! Прочете по-долу следните 8 стъпки:

 

1. Почистете и хидратирайте лицето си

Първата стъпка към поддържане на лицето в добро състояние, е почистването. Ежедневното почистване!

Преди да започнете с грима е хубаво лицето ви да е добре почистено. Измийте го добре със скраб, почистващ гел или с хладка вода съдържаща хлебна сода. Подсушете го. Нанесете хидратиращ крем. По този начин сте отстранили нечистотиите от лицето, а хидратиращият продукт ще подготви кожата ви и ще я изглади, така че фон дьо тена да попие добре.

 

2. Нанесете фон дьо тен

Фон дьо тенът е незаменим помощник при създаването на равен тен за лицето, а за да се постигне перфектният вид, не е от значение дали фон дьо тенът ви е течен или под формата на мус, от значение е как го нанасяте. Не нанасяйте продукта веднага след като го изтискате от тубичката. Оставете го да постои няколко секунди върху ръката ви, защото ако поеме топлината на тялото, консистенцията ще е по-лесна за нанасяне. Нанасяйте от центъра на лицето към периферията – от носа към челото. Така преливането на цвета ще е по-лесно и естествено.

Използвайте гъбичка за фон дьо тен, нарича се още бюти блендър и е най-удобния начин за нанасяне на фон дьо тен, защото покрива лицето, без да размазва. Бюти блендъра се ползва, когато използваният от вас фон дьо тен е с течна консистенция, а за гъстите фон дьо тени, които трудно се разнасят препоръчвам изплзването на четка.

 

 

3. Нанесете коректор

Ако имате тъмни кръгове около очите или малки бръчици, непременно трябва да използвате коректор. Нанесете го на проблемните места и той ще прикрие несъвършенствата. Коректорът ви съветвам да го нанасяте и по целия клепач до веждите. Цветът трябва да е един тон по-светъл от цвета на кожата ви.

 

4. Нансяне на сенки

Не е задължително да изпълнявате тази стъпки, може и да минете без нея:) Лично за мен е достатъчно да нанеса малко коректор по горния клепач, който освежава цвета и ми придава светъл и нежен поглед! Все пак ако решите да нансяте сенки, съветвам да заложите на прости и леки теми за очи. Не се препоръчват прекалено светли или тъмни цветове. Опитайте се да не използвате твърде много сенки за очи, защото по този начин няма да изглеждате естествено.

 

5. Нанесете спирала и очна линия

Очната линия се прилага като допълнение към готов очен грим за допълнителен интензитет или контраст. Самостоятелното прилагане е леко изтеглен контур с цел издължаване на клепача. Котешката извивка извън клепача, постигната с очна линия, изглежда чудесно, но за постигането й е нужна опитна ръка. Много по-лесно е да използвате лъжичка , като притиснете изпъкналата и страна до очната ябълка. Тиксото също е от помощните материали за изрусавне на перфектната форма. Или просто прослдете стъпките от качената по-долу снимка.

Миглите са част от окото, а за спиралата е ясно каква е функцията й и видовете разработки са специално насочени към различни типове мигли. Ако гримът е много лек или няма такъв, добре поставената спирала добива съществена важност.

 

6. Оформяне на вежди

Веждите са изключителна важна част от общата визия. Tе са рамката на нашето лице. Грижата за веждите включва сресване, оформяне и подчертаване. Важно е да се подбере правилна форма, подобна на естествената и цвят близък до цвета на косата. Използват се предимно моливи с четка, сенки за вежди или помада.  Запълват се рехавите места по тях, за да изглеждат добре.

 

7. Нанесетe руж или бронзант

Ружът е основна част от грима, но често се пренебрегва. Всъщност, той може да направи скулите ви по-изразителни и тена на кожата по-блестящ.

На първо място трябва да знаете, че подчертаването на скулите трябва да се прави след нанасянето на фон дьо тен, пудра и грим на очите. Това е последната, завършваща стъпка от макиажа.

Препоръчва се използването на руж с пудрена формула, а не такъв с кремообразна /мазна/. Пудреният е по-лесен за нанасяне и по-добре се слива, за разлика от кремообразния, който често оставя рязка граница.

Класически начин за нанасяне на руж: от края на ухото, в хлътналата част под скулите, към края на устните. Препоръчва се да бъде с две тоналности по-тъмен от цвета на кожата и най-добре стои, когато е ненатрапчив и естествен. Нанася се с четка предназначена за руж.

 

8. Използвайте балсам или лек цвят червило за устните

Устните са онази част от лицето, която свързваме с чувствителността.  Ако искате да коригирате линията на устните, предварително ги очертайте с молив. Не излизайте от естествената линия на устните с повече от милиметър.  Червилото съчетано с молив за устни, придава завършен вид на грима. Молива трябва да е  със същия цвят или един нюанс по-тъмен от избраното червило.

И. Йорданова

ПРОМО